Regen 0.972 and 0.972D

AamirM's Regen forum

Moderator: AamirM

motke
Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Sep 10, 2009 8:59 pm

Post by motke » Wed Dec 02, 2009 9:39 am

AamirM, accidentally pressing "Z" on my keyboard resets SMS. Can I redefine this?

User avatar
Shadow
Very interested
Posts: 257
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:13 am
Location: Russian Federation
Contact:

Post by Shadow » Wed Dec 02, 2009 11:21 am

Yes interest bug, i press "X" button (Joystick) and Game Gear reset
Last edited by Shadow on Mon Feb 15, 2010 10:59 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Shadow
Very interested
Posts: 257
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:13 am
Location: Russian Federation
Contact:

Testing

Post by Shadow » Wed Dec 02, 2009 11:23 pm

I need people for testing, how Regen work in window mode smooth or after 5-15sec lost speed?

Since all testing's i still not found any new noticeable problems, i love Regen, just need small bug fixes.
Last edited by Shadow on Mon Feb 15, 2010 11:03 pm, edited 1 time in total.

User avatar
King Of Chaos
Very interested
Posts: 268
Joined: Fri Feb 29, 2008 8:12 pm
Location: United States

Post by King Of Chaos » Thu Dec 03, 2009 4:17 am

If it isn't smooth or studders then it's because of Windows Aero on Vista and 7. Disable the Windows Aero theme and it should work right. :)

User avatar
Shadow
Very interested
Posts: 257
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:13 am
Location: Russian Federation
Contact:

Post by Shadow » Thu Dec 03, 2009 11:38 am

Hmm... really strange Vista Home Basic have parts of "Aero" but no have transparence, i tricked my system, i selected Regen by right mouse button in option compatibility set all visual features to disabled, and run Regen AND WORK!!! Thanks King of Chaos, yes you completely 100% right about problem Aero :)
Last edited by Shadow on Mon Feb 15, 2010 11:02 pm, edited 1 time in total.

User avatar
King Of Chaos
Very interested
Posts: 268
Joined: Fri Feb 29, 2008 8:12 pm
Location: United States

Post by King Of Chaos » Thu Dec 03, 2009 7:36 pm

Windows Vista Home Basic completely lacks Windows Aero.

User avatar
Shadow
Very interested
Posts: 257
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:13 am
Location: Russian Federation
Contact:

Post by Shadow » Thu Dec 03, 2009 8:40 pm

I know, but if enable old themes of Win 98 - 2000 Regen work perfectly, and if enable Windows Aero - Simple (without transparency support) Regen work in window mode no smooth, i think in this theme left some code of real Aero because i still can change colors of interface but option with transparence no available, i love Windows 7 Ultimate, i just install two systems on my hard disk's this very usefull for testing emulators :)

User avatar
Shadow
Very interested
Posts: 257
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:13 am
Location: Russian Federation
Contact:

Post by Shadow » Fri Dec 04, 2009 3:25 pm

New bug detected

Windows 7 Aero disabled, but in smooth drawing detected distortions
for testing use next games:

Undead Line (J) - just select "Forest level" and look at smooth drawing of grass.

High Seas Havoc - start game and on screen with name of level "Cape Sealph" picture draw distortions
Last edited by Shadow on Mon Feb 15, 2010 11:04 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Flygon
Very interested
Posts: 60
Joined: Mon Sep 28, 2009 11:26 am
Contact:

Post by Flygon » Sat Dec 05, 2009 5:16 am

Can you give screen captures of what exactly it looks like?

I am unable to grasp what you are trying to say with just words, as they say, a picture speaks a thousand words.

User avatar
Shadow
Very interested
Posts: 257
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:13 am
Location: Russian Federation
Contact:

Post by Shadow » Sat Dec 05, 2009 10:35 am

Another words: just tear picture into squares 60x60 or 80x80 size, and build picture again from this peaces, and you see wrong proportions due to "no flat" table or floor, this more close to puzzle, yes picture still looks good but have square cuts when move smooth. :wink:

i tryed make screen shot more than 100 times but picture always looks good :shock:

motke
Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Sep 10, 2009 8:59 pm

Post by motke » Fri Dec 11, 2009 10:10 am

I think I've found a game bug.
Regen silently shuts down before getting ingame in Super Tetris (UE)[!].sms.

User avatar
Shadow
Very interested
Posts: 257
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:13 am
Location: Russian Federation
Contact:

Post by Shadow » Fri Dec 11, 2009 3:43 pm

motke wrote:I think I've found a game bug.
Regen silently shuts down before getting ingame in Super Tetris (UE)[!].sms.
Some multi-country cartridges crashes, for now better use (U) or (J) regions, (UE) (JU) may crash on Sega logo
Last edited by Shadow on Mon Feb 15, 2010 11:08 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Shadow
Very interested
Posts: 257
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:13 am
Location: Russian Federation
Contact:

Post by Shadow » Mon Dec 21, 2009 6:09 am

I found new bug: in fullscreen mode when i enable any features like a Show FPS, Messages, Overdrive by hot keys, they work perfectly but when i return to window mode check boxes not marked

tomaitheous
Very interested
Posts: 256
Joined: Tue Sep 11, 2007 9:10 pm

Post by tomaitheous » Sun Jan 03, 2010 3:03 am

A bug in 97D debugger. The disassembly window for the 68k doesn't properly show move.l #immd,(address) opcode ($23fc IIRC). It shows move.l #0, (address) instead.

Gigasoft
Very interested
Posts: 88
Joined: Fri Jan 01, 2010 2:24 am

Post by Gigasoft » Sun Jan 03, 2010 7:04 am

When I was using the debugger the other day, it popped up new disassembly windows every time I traced or even when I tried to close the window.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests