Regen 0.96

AamirM's Regen forum

Moderator: AamirM

Shion
Newbie
Posts: 4
Joined: Sat May 23, 2009 9:56 am

Post by Shion » Sat May 23, 2009 12:26 pm

AamirM wrote:
I've found another item that can't be translated.It's

Output 4:3 Aspect.
Enter an entry "OutputAspect43=[translation]" into the file. That should make it work.
It works.
Thanks.

Eke
Very interested
Posts: 813
Joined: Wed Feb 28, 2007 2:57 pm
Contact:

Post by Eke » Wed Jun 03, 2009 11:22 am

You might want to check Window/Plane A initialization back again. By default, Window should be disabled and Plane A should take the whole screen (reg17 & reg18 = 0).

It seems that if the game does no initialize those registers itself, "both" planes are disabled by default in Regen.

See this ROM: Foreground is not properly displayed as it should be (and no, it's not an issue with the Palette Slection bit).

I noticed it while myself fixing a bug I recently introduced in genesis plus. I optimized window clipping (it's now called on register changes only), but forget that the flags enabling window and/or plane A were cleared on reset, resulting in both being disabled by default, which is incorrect.

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Post by AamirM » Wed Jun 03, 2009 12:48 pm

Eke wrote:You might want to check Window/Plane A initialization back again. By default, Window should be disabled and Plane A should take the whole screen (reg17 & reg18 = 0).

It seems that if the game does no initialize those registers itself, "both" planes are disabled by default in Regen.

See this ROM: Foreground is not properly displayed as it should be (and no, it's not an issue with the Palette Slection bit).

I noticed it while myself fixing a bug I recently introduced in genesis plus. I optimized window clipping (it's now called on register changes only), but forget that the flags enabling window and/or plane A were cleared on reset, resulting in both being disabled by default, which is incorrect.
Thanks for the information, I will fix it. ;)

eighty5cacao
Interested
Posts: 15
Joined: Thu Sep 25, 2008 9:11 pm

Post by eighty5cacao » Tue Jun 30, 2009 5:21 am

A couple of bugs I noticed a few days ago (sorry, I've been busy with school-related matters again):

1. Forgotten Worlds is unplayable because it goes directly to the game over screen after the intro. I have tried both the (W) (REV00) [!] and (W) (REV01) [!] dumps. I have not had a chance to test this in any previous version.

2. King of Fighters '98, The (Unl) [!] causes Regen to crash immediately after it is loaded. This is not a normal Windows program crash; it is just an unexpected exit, sometimes with an error dialog briefly flashing on screen too quickly to be read. The Autofix Checksum setting makes no difference, nor do any of the audio/video settings I can think of. I seem to remember this game working at least partially in some previous version.

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Post by AamirM » Tue Jun 30, 2009 10:50 am

Hi,
1. Forgotten Worlds is unplayable because it goes directly to the game over screen after the intro. I have tried both the (W) (REV00) [!] and (W) (REV01) [!] dumps. I have not had a chance to test this in any previous version.
I just checked and it works perfectly fine for me. Maybe you have a bad dump or some other problem. (size of both revisions should be 512 KB)
2. King of Fighters '98, The (Unl) [!] causes Regen to crash immediately after it is loaded. This is not a normal Windows program crash; it is just an unexpected exit, sometimes with an error dialog briefly flashing on screen too quickly to be read. The Autofix Checksum setting makes no difference, nor do any of the audio/video settings I can think of. I seem to remember this game working at least partially in some previous version.
This unlicensed games isn't supported right now. I'll add support for it in the next version (if its not hard :P).

Thanks for the reports and testing.

Stay safe,

AamirM

OnmyojiOmn
Newbie
Posts: 2
Joined: Tue Jul 07, 2009 5:44 am

Post by OnmyojiOmn » Tue Jul 07, 2009 6:04 am

Hi,

I'm having trouble saving the game in Phantasy Star 4. When I load the rom there are no saved games shown at the title screen but when I attempt to save in-game there are saves in two slots. When I save in any of the three slots the game claims the save was successful but if I go back into the save menu the two phantom saves are still there. When I reset the game there are still no saves shown. This has happened each time I've tried this game in Regen, and it happens after I delete the sram file. It happens with either of these two dumps (checked with GoodGen), and both work fine in other emulators:

Phantasy Star - The End of the Millenium (U) [!].bin
Phantasy Star - The End of the Millenium (U) (h1C).bin

What's going on?

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Post by AamirM » Tue Jul 07, 2009 6:59 pm

Thanks for the bug report. Its hitting a small bug in the code due to my laziness ;) . However, I will fix it in the next release. Thanks again.

OnmyojiOmn
Newbie
Posts: 2
Joined: Tue Jul 07, 2009 5:44 am

Post by OnmyojiOmn » Tue Jul 07, 2009 8:08 pm

Saving in Beyond Oasis doesn't work either, though there are no phantom saves. Shining in the Darkness works.

Thanks

User avatar
sheath
Very interested
Posts: 141
Joined: Wed Aug 15, 2007 1:44 pm
Location: Texas
Contact:

Post by sheath » Wed Jul 08, 2009 12:26 pm

I think Forgotten Worlds does what is being described above if the Mode button on a six button controller is not held.

ste0x
Newbie
Posts: 1
Joined: Sun Aug 02, 2009 8:31 pm

Post by ste0x » Sun Aug 02, 2009 8:34 pm

Hey
Just tried Langrisser Hikari II (with MIJET translation patch applied) with SRAM copied over from KegaF, Regen isn't finding it. Found a "Now recognises Kega/Gens generated SRAM" in an older release notes, is it off in this release?

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Post by AamirM » Wed Aug 05, 2009 9:58 am

ste0x wrote:Hey
Just tried Langrisser Hikari II (with MIJET translation patch applied) with SRAM copied over from KegaF, Regen isn't finding it. Found a "Now recognises Kega/Gens generated SRAM" in an older release notes, is it off in this release?
No its not off in this release. There have been some bugs loading SRAM generated from Kega/Gens for some reason. I'll check out soon. Thanks for the bug report.

iddqd
Newbie
Posts: 7
Joined: Thu Apr 16, 2009 2:31 pm
Location: Russia

Post by iddqd » Mon Aug 31, 2009 10:13 pm

Please add cheat filters "value increased by/decreased by" in next versions.

Eke
Very interested
Posts: 813
Joined: Wed Feb 28, 2007 2:57 pm
Contact:

Post by Eke » Thu Oct 01, 2009 10:56 am

Another bug that also affected Genesis Plus so far : line flickering in the Sky level of Mega Turrican (let the demo mode play to see this level).

This games polls HBLANK flag in the VDP status to change one palette entry every set of 5 lines (during HBLANK, before active line rendering starts), it requires that you accurately emulates the flag occurence timing (it is set at the end of the line, some cycles before HINT occurence) or that you accurately handle mid-frame CRAM writes...

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Post by AamirM » Thu Oct 01, 2009 4:57 pm

Thank you Eke. I will fix this for the next release.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests