Regen/GTK+ 0.95 -- Regen for Linux with GUI (fixed)

AamirM's Regen forum

Moderator: AamirM

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Regen/GTK+ 0.95 -- Regen for Linux with GUI (fixed)

Postby AamirM » Mon Mar 02, 2009 4:58 am

Finally, here it is. Please read the readme!

Download

Video plugins are available there as well.

Stay safe and enjoy,

AamirM

EDIT:

Users who are getting segfault should re-download the file from the above link.

Those who don't want to redownload should execute "chmod 0755 ~/.regen" from the shell.
Last edited by AamirM on Fri Mar 06, 2009 4:48 pm, edited 3 times in total.

Chilly Willy
Very interested
Posts: 2360
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:33 pm

Postby Chilly Willy » Mon Mar 02, 2009 5:39 am

I get

No ini, creating!!

Segmentation fault


The created ini file is 0 long (clearly not closed before the fault occurs).

This is xubuntu 8.04. The previous version worked. One thing I noticed, the program went from ~680 KB to ~160 KB. That's a radical change in size. It's worrisome when it shrinks that much.

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Postby AamirM » Mon Mar 02, 2009 6:15 am

Can be a problem with SDL. Put the following in regen.cfg manually:

Code: Select all

[Video]
VideoDriver=0 ;also try to put 2 or 3

[Sound]
SoundDriver=2


And try again. Do you have a OpenGL or XVideo supported card?

EDIT:
Btw, I've run it on Ubuntu 8.04 and it worked fine on it.

Chilly Willy
Very interested
Posts: 2360
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:33 pm

Postby Chilly Willy » Mon Mar 02, 2009 8:06 am

Tried it with the config entries you specified, as well as changing the video to 2 and 3. Still immediately exits with a segment fault and no other info. It doesn't complain about the config file missing at least. :lol:

I'm using an nVidia 7900GT with the latest nvidia driver in the repo. I have no trouble playing things like Quake 3 or Scorched Earth 3D or Quake 4... or HalfLife 2 in WINE for that matter.

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Postby AamirM » Mon Mar 02, 2009 8:20 am

Try running it like "./regen --sync".

Also try not to run using shell and just run it by double clicking :) .

I am guessing it may be a problem with XRandR.

Chilly Willy
Very interested
Posts: 2360
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:33 pm

Postby Chilly Willy » Mon Mar 02, 2009 9:32 am

The --sync gives a flash of a window that opens and immediately closes as the program segfaults. Double-clicking the program appears to do nothing at all - in all likelihood, it's segfaulting.

notaz
Very interested
Posts: 163
Joined: Mon Feb 04, 2008 11:58 pm
Location: Lithuania

Postby notaz » Mon Mar 02, 2009 11:30 am

Works here rather well with bubuntu 8.04 and nvidia hardware. Switching video driver on runtime causes bad things to happen though, like black screen or lost inputs.

Chilly Willy
Very interested
Posts: 2360
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:33 pm

Postby Chilly Willy » Mon Mar 02, 2009 9:13 pm

It needs more logging to determine where it's segfaulting. Right now, there's absolutely no output at all.

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Postby AamirM » Tue Mar 03, 2009 5:29 am

@Chilly Willy:
It is a problem with file permissions :) . Execute "chmod ~/.regen 0755" to fix it.

@notaz:
Yeah, thats why a restart is required on video or sound driver change :) .

@All other

Re-download the file which has the file permission problems fixed.

Chilly Willy
Very interested
Posts: 2360
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:33 pm

Postby Chilly Willy » Tue Mar 03, 2009 6:32 am

Chmod doesn't do anything, and the link above is broken. :cry:

EDIT: Okay, link finally worked (probably just the service was swamped), and the new regen worked once I deleted the .regen folder and had it recreate it.

Everything seems to be working now. :D

EDIT again: How do you set the BIOS ROMs? It's not in the prefs, and the documentation doesn't say.

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Postby AamirM » Wed Mar 04, 2009 5:31 am

EDIT again: How do you set the BIOS ROMs? It's not in the prefs, and the documentation doesn't say


BIOS is not supported right now :( .

Chilly Willy
Very interested
Posts: 2360
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:33 pm

Postby Chilly Willy » Wed Mar 04, 2009 8:58 am

AamirM wrote:
EDIT again: How do you set the BIOS ROMs? It's not in the prefs, and the documentation doesn't say


BIOS is not supported right now :( .


Oh, right... it's just Genesis yet, and that doesn't need a BIOS. I suppose that will go into the prefs when CD and/or 32X gets added. :)

AamirM
Very interested
Posts: 469
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:23 am
Contact:

Postby AamirM » Thu Mar 05, 2009 6:10 pm

Oh, right... it's just Genesis yet, and that doesn't need a BIOS. I suppose that will go into the prefs when CD and/or 32X gets added.

And maybe you can try and make the interface for that using glade :) .

Chilly Willy
Very interested
Posts: 2360
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:33 pm

Postby Chilly Willy » Thu Mar 05, 2009 9:29 pm

AamirM wrote:
Oh, right... it's just Genesis yet, and that doesn't need a BIOS. I suppose that will go into the prefs when CD and/or 32X gets added.

And maybe you can try and make the interface for that using glade :) .


The air freshener?

:lol:

There's wxGlade for making wx widget interfaces. That might be better in the long run for helping unite the different platforms of Regen.

Rhapsody
Newbie
Posts: 2
Joined: Sat Mar 07, 2009 12:53 am

Postby Rhapsody » Sat Mar 07, 2009 1:05 am

This seems to work very nicely for me on Kubuntu 8.04 x64, but I've got a DualShock 2 plugged into a USB port via a Super Dual Box Pro, and Regen isn't detecting it. It's definitely working, all buttons work in the KDE Control Panel and bsnes was willing to let me play all the Mega Man X I wanted with it, but I was in the mood for Sonic the Hedgehog tonight. I've also confirmed the pad works with SDLMAME.

This problem seems to be shared with ZDoom and PrBoom, which also don't seem to know the DualShock 2 even exists, though I have no idea why this happens.


Return to “Regen”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest